Over Tico

De schrijver Tico Obrechts werd in 1956 in de provincie Noord-Holland geboren, als middelste van drie kinderen. Zijn jeugd werd gekenmerkt door een slechte gezondheid en een reeks van verhuizingen. Ondanks zijn aanvankelijk visuele en auditieve beperkingen heeft hij uiteindelijk toch nog voor zichzelf een plekje op deze aardbol weten te verwerven.

Tico is als hulpverlener vanuit een eigen praktijk in Utrecht werkzaam geweest. Zijn activiteiten waren met name gericht op ondersteunende dienstverlening aan verkeersslachtoffers en nabestaanden van verkeersslachtoffers. Tijdens en na zijn praktijkwerkzaamheden was hij jarenlang mantelzorger. Naast alle dagelijkse beslommeringen zag Tico kans tijdens achtereenvolgende periodes diverse bestuursfuncties te vervullen. In 2006 was de ‘rek’ er bij Tico Obrechts uit. De ‘draagkracht – draaglast’ verhouding was uiteindelijk / op het laatst volledig uit balans geraakt. Dat leidde tot een ernstige depressie met niet alleen verschillende maar vooral ook verstrekkende consequenties.

Vanaf begin 2009 heeft Tico zich een weg terug weten te ‘knokken’, hiertoe in staat gesteld dankzij de hulp van vrienden en de ondersteunende begeleiding die hij naderhand alsnog heeft ontvangen. Voor zijn gevoel is het herstel van Tico een ‘herrijzenis uit de as’ geweest. Vandaar dat Tico de ‘Phoenix‘ of ‘Phenix‘ niet alleen als ‘levenssymbool’ maar ook als logo heeft gekozen.

Vanaf eind 2009, begin 2010, voelt Tico zich mentaal weer helemaal hersteld. Voor hem vormt zijn toenmalige depressie steeds meer een schaduw uit een voorbij verleden, een herinnering die hopelijk uiteindelijk geheel zal gaan vervagen.

Vandaag de dag verricht Tico diverse werkzaamheden op het terrein van vrijwilligerswerk.

 

 

———————————————————————————————————————–

H&H Color Lab